EKO Jogurt L+
Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+ Ze względu na...
Polecany jest szczególnie dla seniorów do regularnego spożywania. Zawiera bakterie którym przypisuje się pozytywny wpływ na długowieczność. U osób starszych zmienia się skład flory bakteryjnej przewodu pokarmowego ,dlatego w ich przypadku korzystne jest regularne stosowanie jogurtu naturalnego na zmianę z jogurtem L+.
Zawiera kultury bakterii:
Streptococcus thermophilus
Lactococcus bulgaricus
Wytwarzane przez bakterie substancje regulują pracę przewodu pokarmowego, poprawiają trawienie i wchłanianie, wzmacniają florę bakteryjną przewodu pokarmowego, co jest bardzo istotne dla osób starszych. Przyrządzany z pełnego mleka zawiera substancje działające przeciwmiażdżycowo, przeciwnowotworowo i obniżające poziom cholesterolu.
Polecany:
- dla seniorów do regularnego przyjmowania ( na zmianę z jogurtem L+)
- w okresie rekonwalescencji
- w chorobach przewlekłych (na zmianę z jogurtem L+)
Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003
Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+ Ze względu na...
KWASZONE WARZYWA, OWOCE I SOKI Nasze kultury do kiszenia...
Bakterie do wielokrotnego namnażania. Łagodny smak i skład...
Wzbogacony o ekstrakt z fermentowanych jeżyn, czarnej...
Zawarte w napoju probiotyki działają ochronnie na organizm...