EKO Jogurt L+
zoom_out_map
  • EKO Jogurt L+

EKO Jogurt L+

26,99 zł
Brutto

Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+

Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jogurt L+ jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej jelit oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.

Obecnie 1 Przeglądających online
Ilość
favorite
0

Zawiera kultury bakterii:

Streptococcus thermophilus

Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Lactobacillus acidophilus

Bifidobacterium lactis



Polecany:

- w zaburzeniach trawienia i przyswajania

- leczeniu helicobacter pylori

- grzybicy przewodu pokarmowego

- wzdęciach

- zgadze

- wrzodach żołądka i dwunastnicy

- skłonności do biegunek lub zaparć

- po kuracji antybiotykowej

- przy długotrwałym stosowaniu leków

- w celu wzmocnienia odporności

- przy przewlekłym stresie

- w alergiach

- dla osób uprawiających sport

Nie zawiera nawet śladowych ilości alergenów.

Bakterie jogurtowe. Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.

Nasze kultury bakterii zostały uznane przez rynek międzynarodowy za bezpieczne do spożycia.

Ze względu na właściwości zdrowotne sposób dawkowania naszych bakterii może być różny w konkretnych krajach, z racji przepisów prawnych.

Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003

NIE ZAWIERA:

- Składników modyfikowanych genetycznie

- Cukru, zagęszczaczy, glutenu, ani żadnych dodatków chemicznych

- Śladowych ilości alergenów

- Produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soi, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.

5905279349001
5 Przedmioty

Specyficzne kody

Zobacz także

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.