EKO jogurt naturalny - bakterie saszetka
Polecany jest szczególnie dla seniorów do regularnego...
Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii jest szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu. Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.
Zawiera kultury bakterii :
Lactococcus lactis subsp.
Leuconostoc subsp.
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus subsp.
Kefir Hefen
Kefirknollen Mikroflora
Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.
Na zmianę z jogurtem L + działa korzystnie przy zaparciach i po kuracji antybiotykowej. Polecany przy zaburzeniach trawienia i przemiany materii. Wytwarzane przez bakterie substancje działają oczyszczająco na organizm, powodują neutralizację wielu toksyn.
1 szt/saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Czyli z 1 saszetki otrzymujemy 1 litr Kefiru. Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony jogurt i pod koniec zostawiamy około 4 łyżki.
Polecany:
- jako wspomaganie odchudzania
- jako wspomaganie kuracji oczyszczających organizm
- w zaburzeniach przemiany materii
- dla osób uprawiających sport ( na zmianę z jogurtem L+)
- w zaburzeniach trawienia, zgadze, wzdęciach , zaburzeniach pracy jelit
- przy zaparciach
- w chorobach przewlekłych i alergiach (na zmianę z jogurtem L+)
- przy skłonnościach do grzybicy
- dla wzmocnienia odporności (na zmianę z jogurtem L+)
Tradycyjny produkt kwaśnego mleka i napój orzeźwiający, w którym obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się lekki rozwój CO2. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.
Polecany jest szczególnie dla seniorów do regularnego...
Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+ Ze względu na...
KWASZONE WARZYWA, OWOCE I SOKI Nasze kultury do kiszenia...
Bakterie do wielokrotnego namnażania. Łagodny smak i skład...