zoom_out_map

Azoto VIP 20l Bakterie Azotowe

800,00 zł
Brutto

AZOTO-VIP to naturalny środek mikrobiologiczny zawierający kompleks bakterii azotowych, które aktywują naturalny ekosystem do wiązania azotu z powietrza i uwalniają go w formie dostępnej dla roślin w całym cyklu wzrostu. Dzięki temu możemy ograniczyć dawki azotowych nawozów mineralnych. Kompleks bakterii użytych w preparacie zwiększa odporność roślin na niekorzystne warunki środowiskowe oraz poprawia biologiczną żyzność gleby, wpływając na ilość i jakość plonu.

Obecnie 1 Przeglądających online
Ilość
favorite
0

Zalety:

  • wiąże azot atmosferyczny stanowiąc jego dodatkowe źródło 15 – 30 kg/ha
  • stymuluje potencjał plonowania przy okresowych niedoborach azotu
  • bezpieczna forma azotu jest dostępna przez cały cykl wzrostu roślin
  • ułatwia ukorzenianie kiełkujących nasion, polepszając ich głęboki rozwój
  • intensyfikuje rozwój bryły korzeniowej.
  • stymuluje bujny wzrost roślin
  • pomaga roślinom skutecznie radzić sobie w sytuacjach stresowych
  • zwiększa wigor i skuteczne wykorzystanie wody i składników odżywczych
  • zmniejsza uzależnienie od nawozów azotowych

Składniki:

Kompleks żywych kultur bakterii Paenibacillus polymyxa, azotobacter chroococcum, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, woda.

Dawkowanie:

2 l/ha na 200-300 l. wody.

Sposób użycia:

Doglebowo lub nalistnie w formie oprysku.

Od wczesnej wiosny (min. temp. gleby od 8°C) do późnej jesieni. Od 1 do 2 zabiegów w sezonie. Unikać oprysku przy silnym nasłonecznieniu.

Stosowanie:

Zboża ozime i rzepak ozimy:

Jesienią doglebowo przed siewem lub nalistnie po siewie, albo wczesną wiosną po ruszeniu wegetacji lub w trakcie intensywnego wzrostu.

Zboża jare, kukurydza, buraki cukrowe, ziemniaki:

Wiosną doglebowo przed siewem, lub nalistnie w trakcie intensywnego wzrostu.

Warzywa:

Doglebowo przed siewem, lub w trakcie okresu wegetacyjnego.

Pojemność: 20 L

5907222532225
50 Przedmioty

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.