zoom_out_map

SYNBIOTYK PROBIOTYK PREBIOTYK z otrąb orkiszowych 150g

21,60 zł
Brutto

Błonnik i bakterie probiotyczne,

zawsze przy antybiotyku.


 

Obecnie 1 Przeglądających online
Ilość
favorite
0

SYNBIOTYK = PROBIOTYK + PREBIOTYK Z OTRĄB ORKISZOWYCH -150 g

Skład: otręby zbożowe orkiszowe, melasa z trzciny cukrowej, ekstrakt roślin liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz naturalny kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (min 4×107 jtk/g), w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225) oraz antyutleniacze.


Zalecane spożycie: 15g (do 4 łyżeczek) 1 raz dziennie.

Uwaga: Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Warunki przechowywania:

Oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.
Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 15 dni.
Należy uważać, by opakowanie z otrębami probiotycznymi było szczelnie zamknięte.

Otręby probiotyczne są dla żywych kultur bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.

Cechą bakterii probiotycznych jest ich zdolność do kolonizacji przestrzeni całego układu trawiennego od jamy ustnej po jelito grube.

Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami.


Nie zawiera dodatku cukru, słodzików, aromatów i obcych barwników.


Składniki SYNBIOTYKU, w tym błonnik, bakterie probiotyczne oraz antyoksydanty wspomagają i wpływają na:

  • trawienie pokarmu,
  • częstotliwość wypróżnień,
  • perystaltykę jelit,
  • poziom cholesterolu,
  • krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
  • procesy metabolizmu organizmu człowieka i obniżenie ryzyka procesów patogennych jelit,
  • redukcję wzdęć i zparć
  • pomagają wiązać cholesterol w jelicie wpływając tym samym na jego poziom we krwi,
  • ochronę śluzówki (w tym jelita cienkiego i grubego)
  • układ odporności immunologicznej organizmu,
  • łagodzą objawy nietolerancji laktozy,
  • redukują ryzyko pojawiania się alergii, w tym przeciwdziałają alergiom żywieniowym,
  • przywrócenie i regenerację prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego podczas lub po antybiotykoterapii,
  • działanie ochronne przed nadkażeniami grzybiczymi,
  • obniżenie poziomu stresu,
  • usuwanie z organizmu toksyn i metali ciężkich,
  • ponadto błonnik potrafi wiązać wodę, pęcznieje w żołądku sprzyja uczuciu sytości, zmniejsza uczucie głodu.

Pozytywne skutki spożywania SYNBIOTYKU z Otrąb orkiszowych odczuwalne są niemal natychmiast (np. redukcja wzdęć, wsparcie procesu trawienia i perystaltyki jelit).

Bioaktywne otręby probiotyczne otrzymywane w procesie fermentacji substancji organicznych zawartych w otrębach, żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstraktu z fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.

Zawiera (min 4×107 jtk/g) żywych szczepów bakterii probiotycznych, witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyutleniacze i aktywne związki prozdrowotne będące produktami ich metabolizmu.


Produkt bez konserwantów. 12 miesięczny okres przydatności do spożycia gwarantują znajdujące się w otrębach probiotycznych żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego i antyoksydanty.

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych zalecany jest do bezpośredniego spożycia jako część codziennej diety.

Przeprowadzone na produkcie przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa badania przyśpieszonego procesu starzenia tłuszczy na przykładzie tranu wykazały wysokie właściwości antyoksydacyjne naszych otrąb probiotycznych. Znaczy to, między innymi, że znajdujące się w produkcie antyoksydanty i prozdrowotne bakterie mają także pozytywny wpływ na przedłużenie świeżości potraw w składzie których znajduję się SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych serii JOY DAY.

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych seria JOY DAY jest także doskonałym, prozdrowotnym składnikiem chleba (pieczonego na drożdżach lub/i na zakwasie) oraz ciasteczek.
Doskonale komponuje się jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, deserów mlecznych, koktajli owocowych i owocowo mlecznych, surówek, jako posypka na kanapkę, do past np. serowych lub warzywnych i do innych potraw.

Produkt charakteryzuje się świeżym, naturalnym, kwaskowym smakiem. Zalecany dla wszystkich dbających o zdrowie. Polecamy także osobom odchudzającym się, a także jako urozmaicenie diety dla wegan i wegetarian. SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych może być także spożywany przez diabetyków.


„Otręby Probiotyczne” to wzmocnienie, aktywność i witalność organizmu.

Posiada CERTYFIKAT EKOLOGICZNY. 100% natury!


Producent: Living Food Sp.zo.o

35 Przedmioty

Specyficzne kody

NA CZYM POLEGA RÓŻNICA MIĘDZY: KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO JOY DAY, PROBIOTYK JOY DAY A PRODUKTY PROBIOSPORT?

Koncentraty napoju probiotycznego JOY DAY oraz PROBIOSPORT to produkty spożywcze zalecane jako element codziennej, zrównoważonej diety. Stosowanie koncentratów napoju probiotycznego traktowane jest jako profilaktyka probiotyczna i ma za zadanie zapobiegać wystąpieniu niedoborów bakterii probiotycznych oraz uzupełniać bieżące straty w prozdrowotnym mikrobiomie. Ponadto, koncentrat napoju probiotycznego zawiera w swoim składzie ekstrakty procesu fermentacji roślin ziołowych, owoców i warzyw będące m. in. źródłem korzystnych dla naszego zdrowia przeciwutleniaczy. Dodatkowo szczepy bakterii probiotycznych zawarte w koncentracie napoju probiotycznego Probiosport wspierają regenerację organizmu po nadmiernym wysiłku fizycznym i psychicznym.

Probiotyki JOY DAY i PROBIOSPORT to suplementy probiotyczne zawierające w swoim składzie znaczną, trzykrotnie większą (6x107 jtk*/ml) ilość bakterii probiotycznych w porównaniu do koncentratów napojów probiotycznych. Probiotyk ma na celu uzupełnianie już nadwyrężonego mikrobiomu, np. podczas zaburzeń równowagi mikrobiologicznej w trakcie antybiotykoterapii, w stanach zapalanych, długotrwałego stresu czy nieprawidłowego sposobu żywienia. Dodatkowo szczepy bakterii probiotycznych zawarte w suplemencie diety PROBIOSPORT redukują negatywne skutki nadmiernego wysiłku fizycznego i psychicznego.

*jtk – jednostka tworząca kolonie, jednostka określająca liczbę bakterii probiotycznych w produkcie

JAKIE JEST ZALECANE SPOŻYCIE PŁYNNYCH PROBIOTYKÓW FIRMY LIVING FOOD?

Zalecana dzienna porcja probiotyków zależy od wieku: dorośli – 15 ml (1 łyżka) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju; dzieci powyżej 7-go roku życia – 10 ml (2 łyżeczki) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 70 ml wody lub innego napoju; dzieci powyżej 3-go roku życia – 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju.

 

      JAK DŁUGO MOŻNA PRZYJMOWAĆ PROBIOTYKI?

W zależności od rodzaju produktów zaleca się inną długość przyjmowania. Napoje probiotyczne i koncentraty napojów probiotycznych to produkty spożywcze zalecane jako element codziennej, zrównoważonej diety. Suplementy diety natomiast powinny być stosowane nie krócej niż 3 miesiące (do 6 miesięcy), a następnie powinno się je zastąpić napojami probiotycznymi lub koncentratami napojów probiotycznych.

 

      CZY STOSOWANIE PROBIOTYKÓW JOY DAY W CIĄŻY JEST BEZPIECZNE?

Tak. Stosowanie produktów probiotycznych JOY DAY w czasie ciąży jest bezpieczne i jak najbardziej wskazane. Profilaktyka probiotyczna przynosi przyszłej Mamie i Maluszkowi wiele, nieocenionych korzyści.

Bakterie probiotyczne zawarte w płynnych produktach Living Food przynoszą wiele korzyści dla MAMY, m. in.: pozytywnie wpływają na zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit, wspomagają łagodzenie objawów niestrawności (wzdęcia, zaparcia) oraz wspomaganie układu odpornościowego. Dodatkowo zawarte w naszych produktach 100% ekologiczne dodatki roślinne stanowią uzupełnienie diety w składniki bioaktywne. Bakterie probiotyczne zawarte w płynnych produktach Living Food przynoszą także korzyści dla DZIECKA, m. in. zmniejszają ryzyko zachorowania na atopowe zapalenie skóry oraz zmniejszają ryzyko występowania alergii.

 

      CZY STOSOWANIE PŁYNNYCH PRODUKTÓW JOY DAY MOŻE MIEĆ SKUTKI UBOCZNE?

Zarówno bakterie probiotyczne, jak i ekologiczne surowce roślinne pełnią ważne funkcje w naszym organizmie, dlatego przyjmowanie i przechowywanie produktów zgodnie z zaleceniami, nie powoduje skutków ubocznych.

 

       CZY PRODUKTY FIRMY JOY DAY ZAWIERAJĄ W SWOIM SKŁADZIE KONSERWANTY?

Nie zawierają konserwantów, gdyż funkcje naturalnego konserwantu pełnią zawarte w nich biofunkcjonalne metabolity bakterii probiotycznych (postbiotyki), w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.

 

      CZY WSZYSCY MOGĄ STOSOWAĆ PRODUKTY MARKI JOY DAY?

Nasze produkty przeznaczone są dla dorosłych, osób starszych, dzieci powyżej 3. roku życia, osób aktywnych fizycznie, wegan, wegetarian, diabetyków, osób nietolerujących glutenu i laktozy.

 

 

 

Zobacz także

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.