F-MSM Siarka organiczna
Może zmniejszać dolegliwości w przypadku zapalenia stawów oraz...
Uzupełnia dietę w kolagen, który jest naturalnym składnikiem budulcowym skóry. Dodatkowo cynk wspomaga zachowanie zdrowych włosów, skóry i paznokci.
Suplement diety F-COLLAGEN ZINC zawiera kolagen oraz cynk (cytrynian) w formie proszku.
Skład produktu:
Porcja dzienna 5 g zawiera (referencyjna wartość spożycia %): Kolagen- 5 000 mg, Cytrynian cynku- 32 mg, w tym: cynk- 10 mg (100 %).
Składniki: kolagen (hydrolizat białka kolagenowego), cynk (cytrynian cynku).
Zawartość opakowania netto: 150,96 g.
Ilość porcji w opakowaniu: 30.
Sposób użycia:
1. Wsypać 1 porcję (2 płaskie miarki) do suchego naczynia.
2. Dodać 200 ml wody lub innego napoju i wymieszać.
Uwaga- należy zachować kolejność przygotowania, aby dokładnie rozpuścić proszek. Spożyć 1 raz dziennie w trakcie posiłku. Przed spożyciem energicznie wstrząsnąć pojemnik.
Środki ostrożności:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Działanie:
Suplement diety F-COLLAGEN ZINC uzupełnia dietę w kolagen, który jest naturalnym składnikiem budulcowym skóry. Dodatkowo cynk wspomaga zachowanie zdrowych włosów, skóry i paznokci.
Kolagen to główne białko tkanki łącznej. Ma ono bardzo wysoką odporność na rozciąganie i stanowi główny składnik ścięgien. Jest odpowiedzialny za elastyczność skóry. Ubytek kolagenu ze skóry powoduje powstawanie zmarszczek, w trakcie jej starzenia. Kolagen wypełnia także rogówkę oka, gdzie występuje w formie krystalicznej. Kolagen występuje w wielu tkankach organizmu a jego budowa jest zróżnicowana w zależności od funkcji i miejsca występowania. Rodzaje kolagenu dzieli się na 8 typów, z czego najważniejsze są 3 z nich, które tworzą:
I- ścięgna, tkankę łączną kości,
II- chrząstkę stawową,
III- szpik kostny.
Źródłem kolagenu są: owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste, zielone i liściaste warzywa, buraki, czarna porzeczka, fasola, galaretki, które zawierają wszystkie niezbędne składniki do syntezy endogennej kolagenu.
Funkcje kolagenu:
Kolagen stanowi 30% całkowitej masy białka ludzkiego i jest odpowiedzialny za sprężystość, jędrność, właściwe nawilżenie skóry oraz ciągłą odnowę jej komórek. Przy niedoborze kolagenu pojawiają się starcze zmiany: zmarszczki, przebarwienia, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów. Kolagen jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki i jest także naturalnym składnikiem budulcowym stawów.
Kolagen (jako białko):
- pomaga w utrzymaniu zdrowych kości,
- pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej.
Wskazania do suplementacji kolagenu:
- problemy z jędrnością skóry,
- sucha i przebarwiona skóra,
- cellulitis,
- matowienie włosów i paznokci,
- zaburzenia w funkcjonowaniu stawów.
Źródło:http://www.formeds.com.pl/
Może zmniejszać dolegliwości w przypadku zapalenia stawów oraz...
Eko Probiotyk JOY DAY i Kurkuma w płynie 2 butelki 500ml 1...
OLICAPS omega 3-6-9 zawiera kwas alfa-linolenowy, linolowy i...
Probiotyki w płynie, przywracają równowagę mikrobiologiczną...
2 butelki 500ml Suplement DietyCena regularna bez promocji...
Koncentrat do mycia, sprzątania i higieny domu jest kompozycją...