Bacillus VIP z algami - Odporność warzyw i owoców 2l

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 160,00 zł

Cena regularna:

160.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: AGROBIOS
Kod produktu: 6E49-96088

Opis

 

              

Dopuszczony do stosowania w rolnictwie ekologicznym.

ŚWIADECTWO IUNG PUŁAWY SE/120/2025

 

Skutecznie ogranicza warunki sprzyjające występowaniu chorób grzybowych

Siła aktywnych bakterii i moc fermentowanych alg


To synergiczne połączenie długotrwałej fermentacji tworzy silne bakterie i unikalne metabolity które naturalnie wspierają i skutecznie ograniczają warunki sprzyjające występowaniu chorób grzybowych, oraz dbają o odporność roślin i żyzność gleby.
Zabiegi biopreparatem efektywnie zasiedlają pozytywną mikroflorą liście roślin oraz glebę.
Gdy roślina jest skolonizowana silnymi i dobrymi bakteriami, tworzy warstwę biofilmu który sprzyja roślinie aby prawidłowo i zdrowo się rozwijała.

Naturalne wsparcie w uprawie:
cebuli, ziemniaków, marchwi, pomidorów, ogórków, papryki, kapusty, buraka, kalafiora, selera, pora, pietruszki, kalarepy, fasoli, grochu, pasternaku, czosnku, oraz krzewów owocowych: (truskawek, borówek amerykańskich, porzeczek, malin, jeżyn, jagód, aronii, poziomek, agrestów, winogron).

Ogranicza warunki sprzyjające występowaniu chorób grzybowych:

  •  cebula: mączniak prawdziwy, alternarioza, biała zgnilizna, fuzaryjna zgnilizna, bakterioza.
  •  ziemniaki: zaraza ziemniaczana, alternarioza.
  • marchew: alternarioza naci marchwi, mączniak prawdziwy, plamistość zgorzelowa korzeni, rizoktonioza marchwi, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa.
  • pomidor: zaraza ziemniaczana, mączniak prawdziwy, szara pleśń, antraknoza, brunatna plamistość liści.
  • ogórek: mączniaka prawdziwego i rzekomego, fuzaryjne więdnięcie ogórka (fuzarioza ogórka)
  • papryka: antraknoza korzeni, fuzarioza, choroby bakteryjne, choroby wirusowe, rizoktonioza, sucha zgnilizna wierzchołkowa owoców, szara pleśń, wertycylioza, zgnilizna twardzikowa.
  • kapusta: czarna zgnilizna kapusty, czerń krzyżowych, kiła kapusty, mączniak prawdziwy kapusty, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń
  • burak: mączniak prawdziwy, rdza buraka, brunatna plamistość liści, chwościk, zgnilizna twardzikowa.
  • kalafior: alternarioza, kiła kapusty, szara pleśń, czerń krzyżowych, mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy
  • seler: septorioza selera, chwościk selera
  • por: zgorzel siewek, biała zgnilizna, różowa zgnilizna korzeni, fytoftoroza, alternarioza, rdza, alternaria, biała zgnilizna
  • pietruszka: alternarioza naci pietruszki, mączniak rzekomy baldaszkowatych, zgnilizna twardzikowa
  • kalarepa: mączniak rzekomy i czerń krzyżowych
  • fasola: antraknoza fasoli, bakterioza obwódkowa, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa
  • groch: mączniak prawdziwy, rdza grochu, askochytoza grochu
  • pasternak: mączniak prawdziwy, plamistość liści
  • czosnek: biała zgnilizna czosnku, fuzaryjna zgnilizna czosnku
  • krzewy owocowe: (truskawki, borówki amerykańskie, porzeczki, maliny, jeżyny, jagody, aronia, poziomki, agresty, winogrona) - aktywuje naturalną odporność

Składniki:
Unikalne konsorcjum 9 szczepów bakterii, ekologiczna melasa trzcinowa, algi morskie, woda rewitalizowana.


Sposób użycia:
Uprawy ogrodnicze:

W roztworze wodnym, w formie oprysku na glebę i rośliny:
100 ml preparatu na 5 -10 litrów wody /100m²

Pierwszy zabieg wiosną przed siewem a w sezonie co dwa tygodnie w zależności od potrzeby.

 

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl